Preporučite me !

Ako vam se svidi ovo što radim, molim preporučite me bilo linkovima ovdje na blogu bilo osobno , ... kako bilo!

utorak, 16. kolovoza 2011.

Još jedan podvig znanosti!

Svi znamo kakve su frustracije kad kupimo više hrane jer je volimo ili bi htjeli uštedjeti ali ona brzo propadne ... kao recimo preko ljeta? Znamo i da su se zato ljudi dosjetili svakakvim dosjetkama ali nisu uspjeli usporiti taj proces dovoljno dugo. Razlog nije samo neznanje nego vjerovatno i interes nekih grupacija . No, izgleda da je tome došao kraj i da bi se mogli nadati novom dobu na području prehrane!
 Mikrobiolozi sa sveučilišta u Minnesoti slučajno su otkrili bizin, vrstu konzervansa koja hranu čini vječno svježom. Eh , samo da nije preuranjeno slavlje ...
Spoj se stvara u bakterijama koje žive u ljudskom organizmu, a ne samo da ubija bakterije koje uzrokuju raspad proteina već uništavaju bakterije poput E. coli i salmonele.



Više o ovom podvigu znanstvenika na Telegraph.co.uk.

Nema komentara:

Objavi komentar