Preporučite me !

Ako vam se svidi ovo što radim, molim preporučite me bilo linkovima ovdje na blogu bilo osobno , ... kako bilo!

srijeda, 18. travnja 2012.

Iživljavanje na trgu!

Onima koji nisu nikad bili na trgu Slobode u Osijeku možda i nije važno što se dogadja ali gradjanima ovog grada je svakako važno sve što se tamo dogadja pa i perverzije onih koji taj trg preuredjuju ili kako to oni vole reći "obnavljaju" jer čim kročite blizu , već mjesecima, imate problem sa samim snalaženjem a da ne spominjem kaos i prljavštinu! Neki kažu, ma neka zato će biti bolje , ali u principu to su ljudi koji sve prihvaćaju bez previše propitivanja! Njima i skakanje po glavi izgleda kao trenutna glavobolja. Normalan čovjek reagira na svako djelovanje a djelovanje po trgu Slobode unazad pola godine je više nego iritantno!
Ovako je trg izgledao do prije nekih pola godine. Ništa posebno, čak malo zapušteno ali ne i nešto što bi djelovalo odbojno . No, onda su političari na vlasti odjednom dosjetili nekih planova koji su stvoreni još davnih dana za vrijeme kad su na vlasti bili liberali i iz , kako se tada činilo , opravdanih razloga krenuli u obnovu trga! Podebljaću ono " kako se tad činilo opravdanih razloga" jer sada se sve ćini da, kao i uvijek, političari nikad ne rade nešto iz opravdanih nego pragmatičnih razloga. Danas trg izgleda ovako:

... teško se snaći a još teže hodati okolo i tražiti nešto što vam je na pogled daleko 15m a morate tragati i pješačiti nekoliko stotina metara. I sve to kroz naslage prljavštine i blata ( ne zna se kad je gore, kad padne kiša ili kad je suho pa prašina leti svuda uokolo) a najgori je osijećaj kad znate da vas stavljaju pred svršen čin iako je sve najavljivano kao veliko dobro za grad!
Pa da vidimo kako je to veliko dobro za grad? Iskreno jako me iznenadilo da je ova vlast uopće uzela taj stari projekt na razmatranje jer mi je bio nejasan motiv. Naravno da ne vjerujem u altruizam ove vlasti pa me zanimalo zašto ? Ispada da je ( kako sam i pretpostavljao) cijela akcija zapravo samo dobro izrežiran prepad na trg.  Da li vam je palo na pamet zašto se radovi, koji se objektivno mogu uzvesti za 3 do 4 mjeseca izvode već više od 6 a neće stati još mjesecima? Zašto se dopušta tako bahato ponašanje kako izvodjača radova tako i svih radnika koji više lape negošto rade po trgu? Naravno da tu nije bitno što će zajednica dobiti jer o tome ni jedna dosadašnja vlast nije vodila računa, nego je bitno kako to iskoristiti za osobni probitak pojedinaca.
Da li ste primjetili ove radove na trgu:

 Na tom mjestu treba biti lokal za koji kruže legende da bi trebao biti ili kafić ili slastičarna. O tome još nema pouzdanih informacija. E sad , tko to i u čije ime radi i da li se i to podvodi pod račun koji se plaća iz gradskog proračuna, bilo bi jako zanimljivo saznati! Ono što je simptomatično je da su okolni lokali prisiljeni raditi ili ne raditi kako god znaju i umiju, a neki su već i zatvorili s nadom da će nanovo otvoriti jednog dana kad se trg revitalizira do kraja. Šikaniranje postojećih lokala je toliko da se recimo radovi izvode samo u jednoj smjeni, preko praznika i vikenda nema nikog na radilištu a i kad se radi onda se dogodi ovako što :
Kao što se vidi iz priloženog samovolja izvodjača je tolika da se recimo kafićima isključuje dotok vode baš u satima kad im je najpotrebnija (zašto bi se radilo onda kad nema nikog na trgu kad može upravo kad je najprometnije)! Ne treba ni spominjati da su radovi najavljivani kao etapni ali od etapnog načina rada nema ni "E". Zapravo sve nalikuje na lošu komediju o nekom općem dobru!
Da li je, zapravo, sve izrežirana farsa kako bi se budući vlasnik lokala( za koji i dalje ne znamo odakle se financira njegova gradnja) riješio nepotrebne konkurencije, jer lakše je kad imaš manje drugih lokala oko sebe pa makr i ne bili direktna konkurencija.
Sve u svemu gradjani trpe nešto što objektivno ne bi trebali trpjeti , predugi radovi s čudnim izvedbama o kojima nije nitko ni riječi napomenuo,  ali su navikli tako a to znaju i vlasti pa koriste
maksimalno.
Ono što se nameće kad se spominje trg jeste ... gradonačelnik se hvalio kako je uštedio oko 80mil.kn ali zanimljivije je ... što je planirao s tim novcem?
Možda nije loše početi postavljati pitanja! Po gradu se rade čudne izvedbe i što je zapravo na dobrobit grada i gradjana?

1 komentar:

  1. Ma, gotovo nikad nikog nema, ne možeš nikog vidjeti da radi! Kakva je to sramota, pa to se moglo napraviti za dva mjeseca- ALI OVAKVIM ODUGOVLAČENJEM SE MOŽE IZVUĆI VIŠE NOVACA..Naša posla! Muka mi je!

    OdgovoriIzbriši