Preporučite me !

Ako vam se svidi ovo što radim, molim preporučite me bilo linkovima ovdje na blogu bilo osobno , ... kako bilo!

srijeda, 13. lipnja 2012.

Vrijeme kirvaja (ili vašara po narodski)!

Svašta se dogadjalo prošli tjedan u gradu. Od premijere Prometheusa koji baš i nije jako posjećen film ( zanima me što u tom igra cijena od 38 kn po osobi samo za ulaz) , preko čudnih političkih dogadjanja tipičnih za neke sportove a ne politiku pa sve do promjenjivog vremena koje je ionako kaotičan grad dovela u prilično problema, naročito na bivšem trgu Slobode.
Ne znam da li ste primjetili ali ... kad god u gradu padne kiša kretanje gradom postane traumatično. Gotovo na svakom drugom raskrižju pojavljuju se jezera koja je potrebno ali ne i uvijek moguće, preskočiti a o rupama na pojedinim djelovima ulica ne treba ni trošiti riječi. Sve je zaprvo problem koji se može riješiti ali samo ako se želi. No, to je ponekad najveći problem. Zato ako pažljivije pogledate kud koračate , vrlo lako možete i sami otkriti uzrok. A on je zapravo vrlo banalan. Odvodi nikad nisu tamo gdje treba i voda se zato skuplja upravo na prijelazima. Ako ne vjerujete, pogledajte:





Očito da je nekome tko je izvodio radove bilo teško provjeriti da li ti odvodi služe nečemu ili ne pa smo tako dobili nešto što bi moglo izroditi novom sportskom disciplinom vezanom za ovaj grad.
Ali tu je i još jedna disciplina koja će postati endem ovog područja. Preskakanje iz stranke u stranku.

 Nisam potpuno siguran ali vjerujem da je ovo područje svijetski rekorder u toj disciplini. Da li je  to samo nezadovoljstvo strankama iz kojih bježe ili je nešto više ( što se da naslutiti iz samih odgovora prebjeglih) pokazaće budućnost ali da je bježanje štakora s broda alarm koji ozbiljno shvaćaju i ljudi jeste primjer koji bi možda trebalo primjeniti u pogledima na to. Dakle nešto se dogadja što bi moglo aplicirati na cijeli grad i regiju jer svi ti prebjezi su pod paskom nekih koji su se konvertirali davnih dana, zapravo se sad pokušavaju prodati na isti način kao i njihovi prethodnici, konvertiti, a na nama je da prosudimo što je zapravo! Osobno nemam sumnje jer se sjećam kako su prvi konvertiti proglašavali sve i svakog tko je govorio o regionalnosti čak i antidržavnim elementima, dok nisu postali konvertiti a sada se sami proglašavaju perjanicama regionalnosti. Nevjerovatno ali istinito! No dobro, vidjet ćemo koliko će i taj cirkus , koji naravno mi plaćamo, potrajati.
Onaj cirkus koji mi gledamo svakodnevno a zove se rekonstrukcija i uredjenje trga Slobode i dalje gostuje u našem gradu i mada mu pada interes svaki dan oni produljuju razdoblje i to do dana grada ... dakle još nešto više od 5 mjeseci. No, ono što se mora priznati je vrlo šarolika djelatnost. Ne samo da gledamo kako se svaki dan preusmjerava kretanje na području kojeg bi se i veći gradovi postidjeli kad bi zatvarali tolika područja najprometnijih djelova grada, nego i radovi su vrlo maštovito izvodjeni pa povremeno ne znate što se zapravo radi. Netom poravnano se iskopava pa se onda zatrpava a samo dan kasnije opet se otkopava i ... tako u krug. E, ali poslastica dana je da su i zadnja stabla posječena. 

Naravno da dolazi ljeto ali kog briga za gradjane i stanare trga. To se uredjuje a oni neka ovo ljeto dišu na škrge ... kad trg bude gotov ionako  će morati i sami nešto mjenjati. Naša gradska vlast nas ne ostavlja bez iznenadjenja. Naravno, sve na naš trošak.
Ipak nije samo gradska vlast napredovala u podcjenjivanju gradjana ... radi se to i na nivou države. Zato pazite da se ne razbolite ili nekim slučajem čak ostanete invalid jer ... ukoliko prodje prijedlog, jedino će odšteta za smrt biti 100%. Živog vas ionko ne trebaju osim da radite i privredjujete kako bi oni mogli puniti budžet. I pazite kod koga se osiguravate jer ako vaša osiguravajuća kuća ima nekog gamera pa ovaj potroši nešto novaca od kuće ... loše se piše i vama. Ajme ... zašto mi opet po glavi bubnja Michael Moore i njegov "Kapitalizam - Ljubavna priča"!? 

No nije sve tako crno jer evo priče bake Desanke Popović iz Vukovara koja je odlučila živjeti bez struje telefona i ostalih drangulija koje mi smatramo neizbježnim i ono malo novaca koje joj ostane potrošiti ... pazite sad ovo : "na sebe!" . E ovo ne čujete često osim kod onih koji su se nahapali pa sad prodaju foru kako su to uradili sa svojih deset ili koliko već imaju prstiju. Što im ja vjerujem jer drugačije se ni ne možeš nahapati. Dakle baka je odlučila da ne bude gladna i bosa kako bi plaćala nerealno velike cjene i poreze, da ne spominjem troškove opomena koje te ni ne pitaju želiš li ih primati, nego se prehranjivati dostojno godinama u kojima je. Bravo bako ! Moje duboko poštovanje! Osobno već godinama istražujem život bez nameta samo još nisam toliko daleko dogurao. No, vrlo je vrijedno znati da je moguće. I to ne pretjerano komplicirano ( uz manje žrtve).
Možda za kraj da se malko osvrnemo na budućnost a neki kažu da su to naša djeca. E sad vjerovali ili ne ali studija je pokazala da najveći dio prekršitelja dolazi iz hetero-obitelji sa oba roditelja Čak njih 67.8% imaju i tatu i mamu ali nemaju ... što?
E to pokušajte sami odgovoriti! 

Nema komentara:

Objavi komentar