Preporučite me !

Ako vam se svidi ovo što radim, molim preporučite me bilo linkovima ovdje na blogu bilo osobno , ... kako bilo!

petak, 23. rujna 2011.

Na današnji dan je preminuo ... otac ...

Sigmund Freud je čovjek koji je uspio objediniti i uobličiti Psihoanalizu, nešto što su dugo pokušavali veliki i umni ljudi, no, do njega to je bilo neizvedivo! Što nam je donjela a što nam uzela je stvar diskusije ali je definitivno da (poslužiću se navodom iz filma "Exorcist" u prepirci detektiva i patera Karassa) :
- Od kad to više ne vršite exorcizam- upita detetktiv.
- Pa od kad smo dobili Psihoanalizu i upoznali mentalne bolesti !- odgovori pater Karass.
Točno tako. Nakon Psihoanalize ništa više nije bilo isto. Mistika je morala ustuknuti u svoje okvire a realnost mentalnih problema i simptomi su postali dio brige liječnika.
No, Psihoanaliza je tako dobra i široke primjene da je moguća i na ordinarnoj razini. Osobna iskustva su jako dobra.
Netko je jednom rekao da će u 21 stoljeću psihički poremećaji biti smrtonosniji nego fiziološki. Hvala tati Freudu što nam je podario Psihoanalizu jer s njom se možemo boriti protiv takvih smrtonosnih bolesti!

Nakon što su nacisti anektirali Austriju 1938. godine, a prije toga u Berlinu javno spalili Freudove knjige, Sigmund Freud napušta Austriju i preseljava se u Englesku gdje do same smrti, uzrokovane rakom nepca liječi svoje pacijente. 23. rujna 1939. godine u 3 sata ujutro Freudov kućni liječnik je ustanovio njegovu smrt, a nakon smrtonosne doze morfija, koju je Freud sam zatražio.
Sigmund Freud djed je slikara Luciena Freuda te komediografa i pisca Clementa Freuda te pradjed novinarke Emme Freud i modne dizajnerice Belle Freud te Matthewa Freuda.

Hr. Wikipedia


1 komentar: