Preporučite me !

Ako vam se svidi ovo što radim, molim preporučite me bilo linkovima ovdje na blogu bilo osobno , ... kako bilo!

ponedjeljak, 21. svibnja 2012.

Nazad u Osrednji prljavi grad!


Eto prošli smo i 10 000 klikova i vikend i sad je vrijeme da nešto napišemo o gradu. Ne samo da vlast u gradu djeluje konfuzno nego i ljudi sve više djeluju tako. Recimo stanje u gradskoj kliničkoj bolnici je katastrofalno kako se osvjedočio i ministar Ostojić ali nitko iz gradske ili županijske vlasti ni riječ!

Vjerovatno je stvar u tome da bolnica nema dovoljno liječnika jer su liječnici zapravo u politici i radje se bave tračevima i političkim podbadanjima nego što liječe pacijenete. A zašto i ne kad je lova lakša. Što bi župan radio posao koji je radio i za JNA kad mu je zapravo puno lakše sada rasipati novac umjesto zaradjivati ga. A bogami on ga zna raspodjeliti na sve strane ... jedino tamo gdje treba ne! Ali ... kome odgovara? Ostale aparatčike te čudne stranke neću ni spominjati. Mislim da bi riješenje bilo da: kad netko ode u političke vode i dobije saborku funkciju automatski dobije otkaz na poslu a ne da se njegovo mjesto čuva kao da su prijestolonasljednici. Uostalom 4 godine mandata u saboru je dovoljno da se financijski uzdignu da im ni ne treba posao!
Zato stanje u bolnici u koju recimo odete na rutinski pregled pa čekate više od 5 sati a rade tri ambulante ( o listama čekanja na neke specijalističke pregleda ni ne želim pričati) a bolnicom vam plaze zmije i štakori ... e to je problem! Samo to ne zabrinjava naše liječnike u političkom obračunu jer njima su interesantniji bleburg i briga za legu koji služi kaznu u drugoj državi jer je ovu popljuvao!
Pješaci i kamioni su svakidašnja slika na trgu koji se zove još uvijek
 trg Slobode i predvidjen je kao pješačka zona.

Zapravo to je navika koju djeli sa svojim političkim kolegom "smiješkom" gradonačelnikom. Pa čovjek je obezbjedio posao za više od godine dana svojim poltronima koji Trg Slobode prekopavaju i pretumbavaju kako im se svidja i kako im ustreba jer ... treba raditi nešto godinu dana što se objektivno može ućiniti za
najviše pola godine. Strojeva je na trgu maltene kao i radnika što nam samo govori da nema većeg radilišta u gradu.
Zato je već dugi niz mjeseci gradjanin i pješak na trgu koji je zapravo "pješačka zona" osjeća neki gorak okus diskriminacije koja zadire do ljudskih prava. I to osjećaju s pravom! No, "smiješko" je našao vremena da se obrati maturantima koje je nagurao na onaj dio Županijske ulice koji je najprometniji ( što isto tako govori o načinu na koji vlast ovog grada tretira gradjane) i na koje vjerovatno računa kao na dobru glasačku mašineriju jer previše ne razmišljaju i lako ih je dobiti , ali nema ga da se upusti u dijalog sa stanarima trga koji trpe svaki dan. A na nas pješake koji dolazimo na trg  ni ne okrene glavu. Ma što ga briga ... ionako samo služimo da napunimo budžet grada da bi ga on mogao raspodjeliti svojim poltronima!
 Zato na trgu ovako izgleda kad se nadjete


No, najbitnije da nam je lokal na trgu za koji još nitko nije doznačio u kojem se planu nalazi, napreduje i to puno brže od trga. Nagradna igra "Tko je vlasnik" i dalje je aktualna i jedva čekamo vidjeti lice ponosnog vlasnika! 


No da ne ostane sve naljudima evo i malko uobičajenih stvari s ulice na kojima možeš vidjeti i ovakve stvari.
Da bi kolegica mogla skoknuti do Tele 2 moraš nekad i propise prekršiti!
Na prvoj fotki se vidi način na koji se onaj koji bi trebao paziti što radi jer treba predstavljati primjer, zapravo ponaša jer svoju funkciju doživljava kao isključivo privilegij ali obveze po prirodi zanemaraje. Zato se ne treba čuditi ljudima koji parkiraju kako im se svidi kad to vide od policije. Na drugoj su dvoja policijska kola ispred kafića "Atrij" ali nemože se doznati uzrok jer kad nemate "press" iskaznicu onda vas šikaniraju. A iskaznice su dobili i oni koji nisu nikako trebali dobiti i čak nisu ni piskarala za kakvo glasilo neke udruge. E, sad vi sami prosudite što se zapravo dogadja i kakvo je stanje u gradu. Po meni koji sam dugo na ovim ulicama,sve je konfuznije a konfuznije je stoga što oni koji bi trebali raditi svoj posao ne samo da ga ne rade nego se bave i sami zanemarivanjima, traljavošću i čak prave prijestupe. Treba li ovom napaćenom gradu takva oligarhija?

Nema komentara:

Objavi komentar