Preporučite me !

Ako vam se svidi ovo što radim, molim preporučite me bilo linkovima ovdje na blogu bilo osobno , ... kako bilo!

petak, 9. ožujka 2012.

Kako izgleda realna opasnost ...

Ovih dana sam se naslušao puno o Mayanskom kalendarau i ovogodišnjem smaku svijeta ali me jako interesiralo zašto nitko od poklonika te hipoteze zapravo nema blage veze što bi se to zapravo trebalo dogoditi. Sva sreća pa je znanost egzaktna te je neupitno što bi sve trebalo prepostavljati opasnost. Dakle ostavimo hipoteze i pogledajmo kao zapravo izgleda jedna od opasnosti i to izbliza.
Asteroid 2005 YU55  je ono što izgleda kao realna opasnost.
Koristeći radarske podatke, znanstvenici iz NASA-inog Jet Propulsion Laboratory stvorio ovaj šest-frame film o asteroidu 2005 YU55. Podaci su dobiveni studenog 7, 2011 pomoću NASA-inog Goldstone Solar System Radara (nalazi se na Deep Space Network object u Goldstone, Ca.) U to vrijeme, prostorno je bio oko 860.000 km (1,38 milijuna km) udaljen od Zemlje. U svojoj najbližoj točki na 8. studenog, 2011, YU55 je bio oko 200.000 km od Zemlje. To ne predstavlja prijetnju.
No pokušamo zamisliti da je ta gromada nekim slučajem na svom putu naišla na neko tijelo koje je djelovalo na putanju i usmjerilo  ga na naš planet? Nesumnjivo da bi posljedice bile strašne .... i to je realna opasnost.
Dakle sve što zapravo treba je usmjeriti pažnji na ono što jeste realna opasnost. Mi smo u mogućnosti pratiti samo jedan broj tih lebdećih opasnosti u bliskom svemiru i zapravo smo ograničeni u tome ali to ne znači da smo bezpomoćni jer znamo makar za najgore gdje su i što rade. Nadam se da će u budućnosti doći do povećanja mogućnosti za praćenje svih većih objekata makar u našem solarnom sustavu kako bi predvidjeli svaku moguću opasnost za ovaj naš predivni planet!

 


Nema komentara:

Objavi komentar