Preporučite me !

Ako vam se svidi ovo što radim, molim preporučite me bilo linkovima ovdje na blogu bilo osobno , ... kako bilo!

ponedjeljak, 19. ožujka 2012.

Oživljavanje vunenog Mamuta!

Ideja je starija ali se radi na njoj već jako dugo. naime , znanstvenisi su već desetljećima na tragu oživljavanja nekih vrsta koje su izumrle ali su nam ostavili dovoljno sačuvanih ostatatka da bi ih mogli putem kloniranja ponovo oživjeti. Vrlo velike nade, ruski znanstvenici polažu u kost mamuta koju su pronašli u zubima zaledjenog vuka u sibiru! Naime taj vuk je s jednom od kostiju te pradavne vrste, pao u rupu u kojoj se i zaledio. Kost koja je ostala u zubima je dobro očuvana jer je ležala u permafrostu (stalno zaledjenom djelu tla) i daje izvrsne rezultate u očitavanju DNA .
Na tom projektu su angažirali i znanstvenka koji je počeo kao prilično kontraverzan ne samo svojim izjavama ali je s godinama uspostavio status i napredovao u pravog znanstvenika. Riječ je o Hvang Vu Suk iz južnokorejske Fondacije za biotehnološka istraživanja "Suam". Ukoliko se ta suradnja pokaže kvalitetnom ... moguće je da bi za nekoliko desetljeća ali i prije mogli ugledati prvog pravog Mamuta!
Genstsko oživljavanje uopće nije lagan proces i vjerovatno će proći tisuće pokušaja dok se ne dobije pravi klon. nakon toga slijedi oplodnja neke slonice pa ako sve prodje u redu tada bi se svi trebali radovati ... Mamuti će nanovo hodati zemljom!



Nema komentara:

Objavi komentar